Bábovka s tvarohem a rozinkami je příjemným zpestřením oproti většině tradičních bábovek. Těsto je hustější a bábovka tak více zasytí, peče se však déle.
- 1 hodina a 20 minut
- střední náročnost
Budeme potřebovat
- 1× měkký tvaroh (250 g)
- 1× Hera
- 4× vejce
- cukr krupice (220 g)
- 2× vanilkový cukr
- polohrubá mouka (250 g)
- 1× prášek do pečiva
- rozinky
Příprava těsta
Začneme tím, že dáme rozinky namočit do vody a necháme rozehřát troubu. Dále si připravíme mísu a důkladně v ní smícháme vejce, cukr i vanilkový cukr, Heru a tvaroh. Vedle sesypeme prášek do pečiva s moukou a poté postupně vmícháváme do těsta. Na závěr přidáme rozinky.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a vložíme do trouby. Pečeme asi 55 minut na 175 °C.
Jak poznat, že je bábovka upečená?
Podmínky pro pečení nejsou vždy úplně stejné, a tak je vhodné ověřit, že je bábovka již opravdu upečená, než ji vyjmeme z trouby. Pro tento účel je nejjednodušší vzít špejli a bábovku propíchnout. Pokud je špejle po vytažení suchá a nic se na ní nepřilepilo, je hotovo.
Po upečení necháme bábovku vychladnout a vyklopíme. Můžeme lehce posypat směsí moučkového a vanilkového cukru. Podáváme s čajem, kávou, kakaem nebo jiným teplým nápojem.
Komentáře