Posunout na článek


Bábovka s tvarohem a rozinkami

Sobota, 11. července 2009    Pečení

Bábovka s tvarohem a rozinkami

Bábovka s tvarohem a rozinkami

Bábovka s tvarohem a rozinkami je příjemným zpestřením oproti většině tradičních bábovek. Těsto je hustější a bábovka tak více zasytí, peče se však déle.

  • 1 hodina a 20 minut
  • střední náročnost

Budeme potřebovat

  • 1× měkký tvaroh (250 g)
  • 1× Hera
  • 4× vejce
  • cukr krupice (220 g)
  • 2× vanilkový cukr
  • polohrubá mouka (250 g)
  • 1× prášek do pečiva
  • rozinky

Příprava těsta

Začneme tím, že dáme rozinky namočit do vody a necháme rozehřát troubu. Dále si připravíme mísu a důkladně v ní smícháme vejce, cukr i vanilkový cukr, Heru a tvaroh. Vedle sesypeme prášek do pečiva s moukou a poté postupně vmícháváme do těsta. Na závěr přidáme rozinky.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a vložíme do trouby. Pečeme asi 55 minut na 175 °C.

Bábovka s tvarohem a rozinkami

Příprava těsta - suroviny

Bábovka s tvarohem a rozinkami

Hotové těsto a vysypaná forma

Jak poznat, že je bábovka upečená?

Podmínky pro pečení nejsou vždy úplně stejné, a tak je vhodné ověřit, že je bábovka již opravdu upečená, než ji vyjmeme z trouby. Pro tento účel je nejjednodušší vzít špejli a bábovku propíchnout. Pokud je špejle po vytažení suchá a nic se na ní nepřilepilo, je hotovo.

Po upečení necháme bábovku vychladnout a vyklopíme. Můžeme lehce posypat směsí moučkového a vanilkového cukru. Podáváme s čajem, kávou, kakaem nebo jiným teplým nápojem.



Komentáře



Mohlo by vás také zajímat
Jedenmecítma šlépějí

Všechny články